Baggrund

Jeg har bl.a. været friskolelærer, kirkesanger, mindfulness lærer, lyd-healer, haft min egen musikskole, spillet i band og skrevet sange, men mens alt andet er kommet og gået, så har det at være dinnermusiker altid været en fast del af mit liv, og det vil det helt sikkert også blive ved med at være.

Jeg ved ikke noget bedre end at sidde dér i udkanten af rummet og fornemme stemningen og så finde den ene sang efter den anden frem, som passer perfekt ind i øjeblikket, synge den, og synge den lige præcis som den skal synges på netop dette tidspunkt. Det er en helhedsoplevelse.

Mange af de sange jeg har på repertoiret kan kaldes for evergreens, fordi de aldrig ophører med at være gode, relevante, at få det til at kildre lidt ned af ryggen. De har en tidløs kvalitet, og de har bestået prøven ved at have været sunget til alle mulige forskellige arrangementer med 1000 vis forskellige slags gæster fra alle samfundslag.

Jeg var en gang ude at spille to forskellige steder på den samme dag. Det første sted var et værested på Vesterbro for tidligere stofmisbrugere. Et rigtigt hyggeligt arrangement med en masse gode og venlige mennesker, som alle så ud til at haft deres del af hårde prøvelser i livet.

Det andet sted var et kursuscenter i nordsjælland, hvor hele området var lejet af en mand, der var formand for Lions Club og sportsdirektør og som holdt sin 60 års fødselsdag. Gæsterne var fra den højere middelklasse og der blev ikke sparet på noget – alle fik deres egen bungalow til at overnatte i (inklusiv mig).

Det, der slog mig var, at det var det samme repertoire jeg spillede, og det blev lige vel modtaget af den første gruppe mennesker, som af den anden. F.eks. vakte Kim Larsen sangene ligeså meget jubel på Vesterbro som i Nordsjælland.

Vi er alle ens dybest inde og det, der er sandt og smukt, vækker universel genklang uanset hvem vi er, hvad vi tror på, hvor vi bor og hvor vi kommer fra.

Ellers er jeg født og opvokset i Søborg (på Sjælland), har tre piger på 8, 10 og 12 år og en dejlig kone og vi bor i Faxe kommune ved Vemmetofte langt ude på landet lige ved havet, for enden af alting, hvor selv Gpsén ikke rigtigt kan finde vej.

Jeg lægger fra tid til anden videoer ud på youtube, hvor jeg synger sange fra mit repertoire. Der er også en del videoer med mine egne sange: NAKED SONGS. Bare søg på mit navn TOMAS ZAWADZKI.

Oppe: A question of lust (Depeche Mode) Nede: I´ve just seen af face (Beatles) – sjov med min kone Pernille 🙂